Γιατί είναι σημαντικό το πρωινό; Previous item Πώς να διατηρήσετε την... Next item Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...

Το πρωινό είναι πολύ σημαντικό γεύμα καθώς μετά από περίπου 12 ώρες χωρίς καύσιμα, παρέχουμε στον οργανισμό μας διατροφικά στοιχεία. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη πηγή ενέργειας που λαμβάνει ο οργανισμός μας, το πρωινό θα πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και υγρά που απαιτούνται για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σωστό τρόπο. Παρακάμπτοντας αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν έχει ό, τι χρειάζεται για να εκτελεί βασικές λειτουργίες, προκαλώντας την πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και δημιουργώντας την αίσθηση πείνας, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιλέξετε ανθυγιεινές τροφές.

Αλλά δεν είναι μόνο το αν τρώτε πρωινό ή όχι. Τι τρώτε και σε τι ποσότητες, είναι εξίσου σημαντικό. Ένα απλό πρωινό βασισμένο στους υδατάνθρακες, όπως τοστ ή γλυκά δεν σας παρέχουν την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε σε κάθε γεύμα και μπορεί πραγματικά να σας κάνουν να νιώθετε πιο πεινασμένοι όλη την ημέρα. Αυτό είναι μία κοινή αιτία για ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων. Τα στατιστικά στοιχεία και τα αποτελέσματα ερευνών που αναφέρονται παρακάτω, μας βοηθούν να θέσουμε μία προοπτική:

  • Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθάει με τον έλεγχο της όρεξης1
  • Έρευνες αποδεικνύουν ότι η παράλειψη του πρωινού συνδέεται στενά με την αύξηση του σωματικού βάρους και την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα2 .
  • Η κατανάλωση πρωινού βρέθηκε από επιστημονικούς ερευνητές ότι βοηθάει στη μείωση της πρόσληψης συνολικών ημερήσιων θερμίδων3.
  • Τα αποτελέσματα μίας κλινικής μελέτης έδειξαν ότι η μη κατανάλωση πρωινού συνδέεται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ)και κακές διατροφικές συμπεριφορές5.
  • Το 61% των Ευρωπαίων παραλείπει το πρωινό περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Από αυτό το ποσοστό, το 47% αναφέρει πως ο βασικός λόγος παράλειψης του πρωινού είναι η έλλειψη χρόνου6.

Ψάχνετε ένα πρωινό που να αποτελεί μία υγιεινή επιλογή αλλά να είναι και γευστικό; Δοκιμάστε το Υγιεινό Πρωινό της Herbalife – σας παρέχει όλα τα απαραίτητα μικρό και μακροθρεπτικά συστατικά ώστε να επιτύχετε τις Διατροφικές Τιμές Αναφοράς , διασφαλίζοντας πως θα παραμένετε ενυδατωμένοι. Επίσης, είναι γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή – οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!