Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας για τους υδατάνθρακες Previous item Warm Cinnamon Nightcap Next item Επτά Συμβουλές για Σωστή...

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι υδατάνθρακες από υψηλά εκτιμώμενοι σε εχθροί όταν έχουν να κάνουν με την απώλεια βάρους. Είναι όμως αυτά τα αμφιλεγόμενα μακροθρεπτικά συστατικά πραγματικά άσχημα για εμάς; Για τη Susan Bowerman, Διευθύντρια Εκπαίδευσης Διατροφής στη Herbalife, ίσως είναι απλά παρεξηγημένοι! Όσοι επιλέγουν λίγους ή καθόλου υδατάνθρακες στη διατροφή τους, συχνά αποφεύγουν τις πιο γνωστές πηγές υδατανθράκων όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και οι πατάτες, αλλά ξέρατε ότι οι υδατάνθρακες κρύβονται και σε πολλά άλλα τρόφιμα; Όπως εξηγεί η Susan, «Πολλά τρόφιμα παρέχουν υδατάνθρακες, το οποίο είναι καλό επειδή οι υδατάνθρακες αποτελούν το καύσιμο στο οποίο στηρίζεται ο οργανισμός μας».

Ωστόσο, η Susan αναφέρει πως δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ισάξιοι και εξηγεί πως οι λιγότερο επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι πιο ωφέλιμοι και αυτοί βρίσκονται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα φασόλια και στα δημητριακά ολικής άλεσης. «Εκτός από τους υδατάνθρακες οι συγκεκριμένες τροφές προσφέρουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία», αναφέρει. «Και όλα τα λαχανικά, προσφέρουν και εδώδιμες ίνες.»

Οι υδατάνθρακες που πρέπει να αποφεύγονται είναι οι επεξεργασμένοι και ραφιναρισμένοι οι οποίοι βρίσκονται στις ζύμες, στα γλυκά, στα μπισκότα, στα λευκά μακαρόνια και στο λευκό ψωμί. «Αυτοί οι υδατάνθρακες δεν προσφέρουν ουσιαστικά στον οργανισμό κάτι άλλο πέρα από θερμίδες», αναφέρει η Susan. «Έτσι, είναι λογικό να λαμβάνουμε τους υδατάνθρακες που χρειαζόμαστε από πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων καθώς μαζί με τους υδατάνθρακες παρέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά.»

ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ & ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΙΝΩΝ;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε 2 γεύματα την ημέρα με το αγαπημένο σας ρόφημα Formula 14, μαζί με μία μερίδα Ποτού Βρώμη, Μήλο & Εδώδιμες ίνες που θα ενισχύσει την καθημερινή σας πρόσληψη σε εδώδιμες ίνες. Ολοκληρώστε την ημέρα σας με ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα.

Γιατί είναι σημαντικές οι εδώδιμες ίνες;

Πολλοί δεν γνωρίζουν πως οι εδώδιμες ίνες είναι μία μορφή υδατάνθρακα και θεωρούνται ένας από τους πιο σημαντικούς διατροφικούς παράγοντες1. Εδώδιμες ίνες μπορείτε να βρείτε στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και υποστηρίζουν τη φυσιολογική διαδικασία πέψης.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη εδώδιμων ινών για τους ενήλικες είναι 25g2, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέρνουμε να διατηρούμε αυτή την πρόταση3. Με την εισαγωγή τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε εδώδιμες ίνες και συμπληρωμάτων διατροφής εδώδιμων ινών στη διατροφή σας, θα λάβετε τα οφέλη των εδώδιμων ινών.

Δοκιμάστε το Ποτό Βρώμη, Μήλο & Εδώδιμες ίνες, ένα γευστικό, ελεγχόμενων θερμίδων ποτό που παρέχει 5g εδώδιμων ινών ανά μερίδα με εκπληκτική γεύση και χωρίς ζάχαρη!

Μην ξεχνάτε: τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται από 80% διατροφή και 20% άσκηση! Γιατί να μην δοκιμάσετε λοιπόν το πρόγραμμα ασκήσεων της Samantha Clayton;