Σαλάτα λαχανικών με κινόα – 145 Kcal Next item Σαλάτα με Φέτα και Φασόλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι (50g) ωμά ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια (μπρόκολο, καρότα, πιπεριά, κολοκύθι, ντομάτα, κρεμμύδι, κλπ.)
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι (170g) κινόα (ξεβγάλτε σε κρύο νερό)
  • 2 φλιτζάνια (500mL) ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν, 3-4 λεπτά. Προσθέστε την κινόα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό και περιμένετε να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράστε 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.